T: +47 37 27 37 50
M: +47 92 28 50 70
post@wilhelminesmykker.no

HVIT

Hvitt er i vestlig kultur symbol for fred. Hvitt symboliserer sannhet, renhet, uskyld og en ny start.

BRUN

De brune fargenyansene kalles også jordfarger. Brun symboliserer stabilitet, anonymitet og naturlighet.

BLÅ

Blått gir tillit, og har alltid vært assosiert med autoritet, stabilitet og psykisk styrke. Fargen virker beroligende og er veldig populær.

GRÅ

Grå står for vennskap, trygghet, ansvarlighet og konservativitet.

GRØNN

Grønn er kjærlig og ren og sies å ha en beroliggende effekt. Grønt symboliserer vekst, og er derfor fruktbarhetens farge.

SORT

Sort står for det ukjente, det mystiske og fredfull tomhet. Sort er en tidløs farge som i alle tider har vært flittig brukt i klær og interiør.

TURKIS

Turkis er en kald farge som symboliserer ungdommelighet, selvtillit og styrke. Fargen forbindes også ofte med helse og renhet.

LILLA

Lilla er en feminin og spirituell farge som assosieres med makt,rikdom og følelsesmessig styrke.Lilla forbindes også med magi og mysterier.

ORANGE

Orange er en varm farge som gir oppmerksomhet. Orange symboliserer kraft,entusiasme og kreativitet.Fargen står også for nysgjerrighet.

RØD

Rødfargen er den mest energiske av alle farger. Fargen symboliserer varme, lidenskap, kjærlighet og fare.

ROSA

Rosa regnes som en feminin farge og er et symbol på det kvinnelige. Fargen forbindes ofte med romantikk og er også fargen for selvtillit.

GUL

Gult står for lys, herlighet, rikdom og prakt. I noen land symboliserer gult den guddommelig livskraft, styrke og visdom.