T: +47 37 27 37 50
M: +47 92 28 50 70
post@wilhelminesmykker.no

VEDLIKEHOLD

Med litt ekstra omtanke kan du ha et vakkert smykke i mange år. Det er ikke så mye som skal til.

STELL SMYKKENE

Uansett om du bruker smykkene dine hver dag eller bare til fest, så blir alle smykker utsatt for slitasje og av og til uhell. Med pleie og omtanke kan du selv gjøre mye for at smykkene dine holder seg pene lenge.

Du bør ta smykkene av når du vasker hendene, bader, mosjonerer, jobber i hagen eller gjør annet hardt arbeid, samt når du sover. Da forlenges levetiden betraktelig.

Unngå parfyme, kremer og liknende på smykkene. Oppbevar dem adskilt i smykkeskrin, eventuellt i små poser, så de ikke ligger og gnisser på hverandre. Smykker som havner i lomma eller i bunnen av en overfylt håndveske blir fort ødelagt.
Smykker som henger til pynt er dekorativt, men sølvet vil kunne oksydere og det blir fort matt og stygt. Litt sølvdypp kan friske opp dette, men unngå å dyppe perler og steiner, og skyll veldig godt etterpå.

Wilhelminesmykkene tåler å vaskes med mild såpe og skylles i lunket vann. Skyll godt og klapp tørt med et mykt håndkle, eller bruk hårføneren.

Strikkarmbånd må taes ekstra hensyn til på grunn av strikken. Smyg dem av og på så ikke strikken strekkes unødvendig mye. De bør ikke utsettes for vann i det hele tatt.

Ta kontakt om du vil ha hjelp :)